L’extremadreta francesa s’emporta les quatre circumscripcions de la Catalunya Nord

Marine Le Pen, líder de l'Agrupació Nacional i candidata a la presidència de França (Rémi Noyon, Global Panorama, Flickr)
Marine Le Pen, líder de l'Agrupació Nacional i candidata a la presidència de França (Rémi Noyon, Global Panorama, Flickr).

Èxit aclaparador de Marine Le Pen al departament dels Pirineus Orientals (Catalunya Nord). En la segona volta de les eleccions legislatives, celebrada aquest diumenge, les candidates del Rassemblement National (RN) han guanyat els quatre escons que estaven en joc en aquest territori.

Sophie Blanc, Anaïs Sabatini, Sandrine Dogor-Such i Michèle Martinez han guanyat als seus rivals d’Ensemble! (el partit d’Emmanuel Macron) i la coalició d’esquerres NUPES i són les noves diputades a l’Assemblea Nacional. D’aquesta manera, la Catalunya Nord es consolida com un dels bastions més forts de l’extremadreta francesa, ja que, a més, també governa l’Ajuntament de Perpinyà.

És el primer cop que el Rassemblement National té una representació tan gran a la Catalunya Nord. Durant la passada legislatura només va obtenir un diputat. La desmoralització de les forces d’esquerres, ecologistes i catalanistes del departament és total, davant la contundent victòria del partit de Marine Le Pen.

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “L’extremadreta francesa s’emporta les quatre circumscripcions de la Catalunya Nord”

Feu un comentari