Andorra investiga Rajoy i Fernández Díaz pel cas BPA

La querella de l’Institut de Drets Humans d’Andorra vincula l’expresident i l’exministre amb amenaces de policies per aconseguir informació sobre Mas, Junqueras i Pujol

Mariano Rajoy
Mariano Rajoy

La justícia d’Andorra ha decidit investigar l’expresident del govern i exlíder del PP Mariano Rajoy, i el que va ser el seu ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz. Una jutge andorrana ha comunicat a tots dos que els investiga per una querella per suposades pressions a la Banca Privada d’Andorra (BPA) amb l’objectiu d’obtenir informació, durant el procés independentista, de polítics catalans.

L’Institut de Drets Humans d’Andorra va presentar el 2020 la querella contra Rajoy, Fernández Díaz arran de l’Operació Catalunya. La demanda també demana que s’investiguin l’exsecretari d’Estat d’Interior, Francisco Martínez, i l’exdirector de la Policia, Ignacio Cosidó.

En aquest context, la jutge també ha acordat remetre novament comissions rogatòries a l’exdirector adjunt operatiu (DAO) de la Policia Nacional, Eugenio Pino, i a l’exinspector en cap Bonifacio Díez, els quals no es van presentar al jutjat quan els van cridar.

La querella pels delictes de coaccions, amenaces, extorsió, xantatge i falsedat documental es va presentar, en principi, contra el grup de persones que haurien format part de la coneguda com a policia patriòtica, però després es va ampliar quan es van incorporar altres denunciants, com és el cas de la família de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

L’escrit defensa que Rajoy i Fernández Díez van enviar policies a la direcció de BPA per aconseguir informació bancaria d’Artur Mas, Oriol Junqueras i el mateix Jordi Pujol. Com que no haurien facilitat aquesta informació, s’hauria amenaçat BPA de provocar el tancament de l’entitat i de la seva filial espanyola Banco Madrid, entitats que posteriorment van tancar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.