Borràs, a un funcionari: “Si torna a venir el mosso, avisa’m de seguida”

S'han difós àudios relacionats amb el cas de les factures de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), que va dirigir

Laura Borràs

“M’ha trucat la secretària general fa un parell d’hores dient que hi havia un mosso preguntant per Isaïes. Si torna a venir o una cosa d’aquestes, aviseu-me de seguida”. Amb aquestes paraules va demanar la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a un funcionari que l’alertés si la policia investigava la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), que havia presidit fins al 2018.

L’àudio, que avui ha difós eldiario.es, és de febrer de 2018, quan Borràs era diputada de Junts al Parlament i l’independentisme negociava per trobar un candidat a la presidència. En aquest context, va saber que els Mossos havien entrat a la ILC, preguntant per uns contractes adjudicats a un amic seu, Isaías Herrero.

Aquests contractes fonamenten la causa oberta al Tribuna Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra Borràs. El jutge sospita que la política va atorgar a dit diversos contractes al seu amic Isaías Herrero quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. A més de Borràs, també estan investigats Herrero i el funcionari a qui la dirigent de Junts va enviar el missatge, Roger E.P.

La setmana passada, aquest treballador ja va dir davant del jutge que Borràs s’havia interessat pel cas i que volia saber si els Mossos preguntaven pels contractes en qüestió, i que l’exdirectora de la ILC li deia a qui fer les adjudicacions.

Roger E.P. també va explicar que ell l’obeïa perquè no tenia capacitat de decisió. A més de dir que la Intervenció de la Generalitat va advertir el 2014 a l’ILC que estava abusant dels contractes menors i que hauria de fer procediments negociats, amb més publicitat. Borràs va presentar al·legacions a l’informe d’Intervenció dient que era totalment legal fer aquell tipus de contractes.

La defensa de Borràs, exercida per Gonzalo Boye, ha demanat que es bolqui el contingut complet del telèfon de Roger E.P. per contextualitzar els àudios. Això es farà el proper 8 de juny.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.