Illa obre la porta a nous pactes com el del català amb el govern d’Aragonès

El socialista desmenteix Lambán i nega que la candidatura conjunta dels JJOO sigui per pacificar l'independentisme

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, al Parlament

El primer secretari del PSC i cap de l’oposició al Parlament, Salvador Illa, ha obert la porta a la possibilitat d’arribar a nous pactes i consensos com el de la llengua amb el govern de Pere Aragonès també per a altres assumptes. En una entrevista al programa Aquí Cuní de la cadena SER, Illa ha apostat per “obrir un diàleg entre catalans” i ha manifestat que “l’acord del català a l’escola el podríem repetir en algun altre àmbit“.

Illa ha reconegut que “no hi ha res a data d’avui que em faci preveure que ERC ens busqui a la tardor per pactar els pressupostos”, però ha insistit que el PSC tindrà “la mà estesa” a l’Executiu d’Aragonès. No obstant això, el cap de l’oposició s’ha mostrat crític amb el primer any de govern del republicà i ha afirmat que “no acaba de funcionar”. “Es pot fer millor, o hem de fer millor i Catalunya mereix que ho fem millor”, ha considerat Illa, que s’ha preguntat “quines millores han notat els ciutadans després d’un any”.

En relació amb els JJOO d’Hivern, el socialista ha desmentit les declaracions del president de l’Aragó, Javier Lambán, i ha negat que la candidatura conjunta de Catalunya i l’Aragó hagi nascut com una operació per pacificar l’independentisme. Lambán ha assegurat, en una entrevista a la cadena COPE, que amb la candidatura conjunta es pretenia “que l’independentisme català tornés a la pleta constitucional” per mitjà d'”implicar-los en un projecte d’Estat” i que l’Aragó estava “encantat” de participar en l’operació. Illa, però, ha assegurat que la candidatura conjunta pels JJOO d’Hivern va començar a gestar-se el 2010.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari