Una firma sud-coreana de bateries invertirà 600 milions a Catalunya

La companyia Iljin crearà 500 llocs de treball directes amb la primera planta que instal·la a Europa

La fàbrica que té l'empresa sud-coreana de bateries Iljin a Malàisia, amb una estructura similar a la que tindrà a la ubicació de Mont-roig del Camp

L’empresa sud-coreana Iljin Materials instal·larà a Catalunya una de les seves plantes, dedicada a fabricar components per les bateries de cotxes elèctrics. Ho ha anunciat el conseller d’Empresa, Roger Torrent, des de Seül, després de reunir-se amb directius de la companyia.

La inversió es farà a Mont-roig del Camp, a cavall entre Tarragona i les Terres de l’Ebre, i serà d’uns 600 milions d’euros. De fet, és la inversió més gran que s’ha fet a Catalunya en l’àmbit industrial els últims 15 anys, sense tenir en compte les de Seat a Martorell.

La previsió és que la planta estigui operativa el 2024, i que creï al voltant de 500 llocs de treball. Concretament, es construiran una fàbrica, un edifici tècnic i àrees d’emmagatzematge que ocuparan, tots junts, uns 30.000 metres quadrats.

Iljin Materials es dedica a crear el que es coneix com a elecfoil, un dels components més avançats que porten les bateries de cotxes elèctrics. L’acord arriba després de més de mig any de negociacions entre la companyia i el Departament d’Empresa. De fet, Iljin Materials ha acabat escollint Catalunya després de considerar altres punts d’arreu d’Europa. La intenció és proveir tant fabricants de l’estat com d’arreu del continent.

La ubicació del terreny se situa a mig camí de la planta de Seat a Martorell i la que s’instal·larà a Sagunt, al País Valencià. Un fet que facilitarà la integració dins el projecte al voltant del cotxe elèctric que preparen Seat i una seixantena d’empreses més.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.