Aragonès, sobre el cessament de la directora del CNI: “No resol la crisi”

El president de la Generalitat demana més transparència i assumpció de responsabilitats polítiques

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la sessió de control al Parlament

Foto: @parlamentcat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha tornat a insistir aquest dimecres, durant la sessió de control al Parlament, que no n’hi ha prou amb els canvis que el Govern de Pedro Sánchez ha fet en la direcció del CNI, i ha advertit que amb el cessament de Paz Esteban “no es pot donar cap crisi per matisada ni per resolta”. En aquest sentit, Aragonès ha assegurat que “s’equivoca qui es pensi que amb el cessament de la directora del CNI s’acaba la depuració de responsabilitats”, i ha demanat que hi hagi conseqüències polítiques.

Com ja va manifestar el dimarts la portaveu de l’Executiu català, Patrícia Plaja, el Govern d’Aragonès no dona per tancat el tema, sinó que exigeix més explicacions i la desclassificació de les autoritzacions judicials que van permetre les escoltes a 65 figures de l’independentisme. El president de la Generalitat ha lamentat que l’Executiu central no hagi respost les preguntes sobre qui va ordenar l’espionatge i qui n’estava al cas, i ha tornat a demanar “tota la informació” sobre el conegut com a Catalangate.

Aragonès també ha exigit garanties que les escoltes no es tornaran a repetir, i ha subratllat la necessitat que el Govern central “sigui transparent”. A diferència de la setmana passada, el cap de l’Executiu català no ha demanat la dimissió de la ministra de Defensa, Margarita Robles, com sí que va fer la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, en la compareixença d’aquest dilluns al Parlament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.