El Govern de Sánchez cessa Paz Esteban com a directora del CNI

L'Executiu justifica la decisió adduint que era la màxima responsable en l'espionatge al president i als ministres

La ja exdirectora del Centre Nacional d'Intel·ligència, Paz Esteban

Foto: Centre Nacional d'Intel·ligència

El Govern central ha decidit en el Consell de Ministres d’aquest dimarts cessar la directora del CNI, Paz Esteban, arran de l’afer Pegasus que ha afectat, d’una banda, a figures de l’independentisme i, de l’altra, al president de l’Executiu, Pedro Sánchez, a la ministra de Defensa, Margarita Robles, i al ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska. El Govern central pretén així acabar amb la crisi que ha causat l’espionatge i satisfer també les demandes d’assumpció de responsabilitats que reclamen els seus socis d’investidura, com ERC.

L’Executiu de Sánchez també justifica el cessament d’Esteban argumentant que ella, com a directora del CNI, era la màxima responsable pel que fa a l’espionatge al president i als ministres. Les intervencions dels seus telèfons mòbils van produir-se fa un any, en plena crisi amb el Marroc, però no se n’ha tingut constància fins fa unes setmanes, quan va esclatar el cas de l’espionatge a 65 figures de l’independentisme, conegut com a Catalangate. Està previst que Sánchez traslladi la notícia del cessament al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va ser espiat amb autorització judicial i que ha exigit dimissions al respecte.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la titular de Defensa ha anunciat que l’actual secretària d’Estat de Defensa, Esperanza Casteleiro, serà la nova directora del CNI en lloc d’Esteban. Durant la compareixença, Robles ha assegurat que no es tracta d’una destitució, sinó d’una “substitució d’una funcionària per una altra”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.