La Generalitat diu que el cessament de la directora del CNI “no ho resol tot, no tanca el tema”

L'executiu d'Aragonès reclama l'accés als contractes del Centre Nacional d'Intel·ligència i l'empresa propietària de Pegasus

El govern català considera que la decisió de l’executiu central de cessar la directora del CNI, Paz Esteban, per l’escàndol de les escoltes amb el sistema Pegasus no resol la crisi oberta entre les dues institucions. La portaveu de l’executiu de la Generalitat, Patricia Plaja, ha afirmat que “el cessament de la directora del CNI no ho resol tot, no tanca el tema. Qui es pensi que és així, s’equivoca. No és suficient”. Des de l’executiu de Pere Aragonès consideren que “calen explicacions, saber qui ho va ordenar, qui ho va permetre i qui en tenia coneixement”.

En aquest mateix context, el govern català ha decidit personar-se com a acusació popular en la causa oberta sobre l’anomenat Catalangate, causa en la qual s’ha d’investigar les suposades escoltes fetes a dirigents del govern català i altres persones vinculades amb entorn independentistes a través del programa informàtic Pegasus.

La portaveu Patricia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que “la Generalitat es personarà com a acusació popular en la causa sobre el Catalangate oberta a l’Audiència Nacional i la causa del Jutjat d’Instrucció 32″. Patricia Plaja ha afegit que aquesta decisió “es fa amb l’objectiu de vetllar pels interessos de la Generalitat i els servidors públics”.

En la mateixa compareixença, la portaveu de l’executiu d’Aragonès ha anunciat que “el govern (català) ha reclamat al govern espanyol l’accés als contractes entre el CNI o qualsevol altra agència estatal amb l’empresa propietària de Pegasus“. Plaja també ha dit que el govern de la Generalitat ha demanat a l’executiu central “la desclassificació de les ordres i presumptes autoritzacions judicials” sobre el cas Pegasus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.