El govern d’Espanya assegura que Pegasus també va intervenir els mòbils de Sánchez i Robles

El ministre Bolaños atribueix la intrusió a “un atac extern” i anuncia que han portat el cas a la justícia

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños
El ministre de la Presidència, Félix Bolaños

El ministre de la Presidència del govern d’Espanya, Félix Bolaños, ha anunciat aquest dilluns que els telèfons mòbils del president del govern, Pedro Sánchez, i de la ministra de Defensa, Margarita Robles, van ser infectats pel programa d’intervenció de comunicacions Pegasus.

En una roda de premsa extraordinària convocada aquest dilluns a primera hora del matí, el titular de la Presidència ha assegurat que els fets estan “contrastats” i que han remès dos informes tècnics del Centre Criptològic Nacional per informar-ne a la justícia.

Bolaños ha explicat que les intrusions de Pegasus es van produir el 2021 -dues a Sánchez, el maig, i una a Robles, el juny-, i que no hi ha proves d’intrusions posteriors a aquelles.

A més, ha indicat que “el procés de verificació encara no ha finalitzat amb el conjunt del govern”, per la qual cosa no ha descartat que es detectin més intrusions amb Pegasus.

El ministre ha manifestat que “tenim l’absoluta seguretat que es tracta d’un atac extern”, ja que, segons ha afegit, “a Espanya totes les intervencions es produeixen per organismes oficials i amb intervenció oficial”.

Aquest anunci del govern d’Espanya arriba després que l’independentisme hagi acusat Espanya -i, en concret, el CNI-, a partir d’una anàlisi de Citizen Lab, d’haver espiat 65 persones d’aquest moviment i del seu entorn amb els programes Pegasus i Candiru.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari