Àngels Chacón, escollida secretària general de Centrem, la nova CiU

El partit de l'exconsellera de la Generalitat està format per persones que provenen del PDECat, Lliures, Convergents i la Lliga

Àngels Chacón, secretària general de Centrem
Àngels Chacón, secretària general de Centrem.

Àngels Chacón, exconsellera d’Empresa la Generalitat de Catalunya i exsecretària general del PDECat, liderarà Centrem. Serà secretària general del partit després d’obtenir el 77,7% dels vots (153 de 197) i derrotar a la seva principal rival, Teresa Pitarch, de Convergents, que ha aconseguit el 17,8%, al congrés fundacional de la formació que s’ha celebrat ahir, dissabte 7 de maig, a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Pitarch, persona de confiança del exconseller i exdirigente de CDC Germà Gordó, va decidir presentar una candidatura pròpia en el congrés perquè Chacón no va defensar el dret a l’autodeterminació de Catalunya. Lluís Font, exdiputat del PDECat en el Parlament i exsecretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, serà el president del partit després de ser l’únic candidat que es va presentar al càrrec.

Centrem és una nova formació política que vol ocupar l’espai que abans representava CiU. El partit està constituït per persones que provenen del PDECat, Lliures, Convergents i la Lliga, però no del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), de Marta Pascal, ni de Units per Avançar, de Ramon Espadaler.

(Visited 200 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari