Marta Pascal es queixa que ‘La Vanguardia’ tracti el PNC igual com ho fa TV3

Lamenta que el Grup Godó menystingui la seva formació malgrat presentar candidatures a les quatre circumscripcions pel 14-F

Marta Pascal, líder i cap de llista del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) ha enviat una carta a Javier de Godó per queixar-se que els mitjans del Grup Godó reprodueixin la mateixa cobertura informativa que fa TV3 de les eleccions del 14-F, on considera que es primen Junts per Catalunya i Vox. A la missiva, a la qual ha tingut accés EL TRIANGLE, Pascal assegura que està “decebuda” després de comprovar la “nul·la cobertura” que tant La Vanguardia com RAC1 fan del PNC.

Pascal defineix la seva formació, una més nascuda de les cendres de l’antiga CDC de Jordi Pujol, com “una formació catalanista de centre i liberal”. La líder del PNC es queixa que el Grup Godó hagués convidat a un debat electoral a JxCat o Vox, ja que explica que ambdues han hagut de presentar els avals corresponents, ja que era la primera vegada que totes aquestes formacions es presentaven a les eleccions al Parlament de Catalunya i, en canvi, obviés el PNC.

La cap de cartell electoral recorda que el PNC té més de 1.000 militants i que va presentar més de 8.000 avals: “Des del màxim respecte cap a la professionalitat i la plena llibertat de premsa dels mitjans que representa, que no vull ni puc qüestionar, sí que considero que s’hauria pogut adoptar un criteri més flexible i plural i considerar el PNC com un actor més en aquestes eleccions, evidentment amb els criteris proporcionals i professionals que sempre respectaré”, afirma Pascal en la carta a Javier de Godó.

Pascal es dol que tant La Vanguardia com RAC1 hagin optat per la via de reproduir en les seves informacions de les eleccions del 14-F el criteri dels blocs electorals dels mitjans de comunicació públics, decidits per la Junta Electoral. La candidata recorda que aquests blocs són “detestats” pels mateixos professionals. Queda implícita una crítica a TV3, canal que amplifica, tant JxCat com Vox, en les seves informacions electorals. La carta s’acaba amb un reconeixement cap a la feina del Grup Godó i recorda que ella és lectora de La Vanguardia i oient de RAC1.

(Visited 266 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari