L’exconseller Espadaler testificarà pel cas del Júnior

En plena campanya, el candidat d'Unió haurà d'explicar l'autorització de Medi Ambient a l'abocador de Tivissa
Ramon Espadaler, líder d'Unió.
Ramon Espadaler, líder d'Unió.

L’operació de l’abocador de Tivissa, que va enriquir Jordi Pujol Ferrusola i està en el punt de mira de l’Audiència Nacional, és l’afer pel qual Ramon Espadaler, candidat d’Unió el 27-S, haurà de declarar com a testimoni en el cas del fill gran de l’expresident Jordi Pujol.

La cita d’Espadaler amb el jutge José de la Mata és el 18 de setembre a les 11 hores. El cap de llista d’Unió dirigia el Departament de Medi Ambient quan es va concedir la llicència d’activitat a l’empresa que va posar en marxa l’abocador, Gestió i Recuperació de Terrenys, de la qual eren socis Gustavo Buesa i Josep Mayola, i a la qual va figurar el primogènit de Jordi Pujol quan l’autorització fou concedida.

Com va publicar EL TRIANGLE, mitjançant Active Traslation, el Júnior va agafar un terç de les participacions en l’abocador, que va vendre després a Buesa i Mayola per 5,3 milions d’euros. Onze dies més tard, els dos socis de Jordi Pujol jr. es van vendre per 15,9 milions totes les seves participacions a Recuperació de Pedreres, controlada per FCC. La UDEF apunta que el paper del Júnior en la sucosa operació fou fonamental per a l’obtenció de la llicència.

La declaració d’Espadaler és un altre maldecap més per als democristians en plena campanya, conegut poc abans que el darrer sondeig del CIS hagi pronosticat que el partit que lidera Josep Antoni Duran Lleida rebrà un 1,5% dels vots i es quedarà fora del Parlament de Catalunya després del 27-S.

A banda d’Espadaler, també ha estat citat com a testimoni el seu successor en el càrrec, Salvador Milà (ICV), el primer conseller de Medi Ambient del Govern tripartit de Pasqual Maragall.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari