El Tribunal de Comptes fiscalitzarà totes les despeses de la monarquia

El govern espanyol diu que s'ha buscat un sistema per tractar la Corona com qualsevol altre organisme

Sánchez saluda el rei Felip VI

El Tribunal de Comptes fiscalitzarà, per primera vegada, els comptes de la Casa del Rei. La Moncloa i la Zarzuela han acordat que aquest organisme controli les despeses de la monarquia.

Ho han pactat en el marc del reial decret que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres per reformar l’estructura i el funcionament de la Casa del Rei.

El govern espanyol diu que s’ha buscat un sistema per tractar la Corona com qualsevol altre organisme que gestioni fons públics. Segons la Moncloa, aquesta decisió reforçarà la transparència, l’eficiència i l’exemplaritat de la monarquia.

Ho ha anunciat el ministre de la Presidència, Félix Bolaños: “Avui la monarquia espanyola fa un pas endavant, avança en matèria de transparència, de rendició de comptes, d’exemplaritat i s’homologa als estàndards d’altres cases reials europees”.

Tot plegat l’endemà que la Zarzuela fes públic el patrimoni personal de Felip VI que és de dos milions i mig d’euros. Aquesta xifra inclouria els diners que hi ha en comptes bancaris, les obres d’art i les joies que té en propietat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.