Quina foto de Quim Torra ha triomfat a Twitter?

La que es va fer el 14 de gener de 2019 a San Francisco amb Elies Campo, el català que ha fet l’informe que ha batejat com Catalangate. Un tuitaire la va recuperar del perfil de Twitter de Campo i el va posar a la xarxa. En ell hi apareixen cinc persones rialleres, entre elles l’aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, la seva esposa, Carola Miró, l’emprenedor reconvertit en investigador de Citizenlab, laboratori polític i de defensa dels drets humans, Elies Campo i dues persones més. Campo va redactar aquest missatge: “Fa unes hores, Catalans i executius de Silicon Valley hem tingut l’honor de donar la benvinguda a MHP @QuimTorraiPla i a HC @AngelsChacon. Silicon Valley és un recurs obert a tot el món, establir-ne lligams i relacions és important per a Catalunya”.

Els cinc protagonistes de la fotografia estan riallers, tot i que l’estada de Torra a San Francisco va ser tensa. Els dos viatges seus als Estats Units van estar envoltats d’incidents. En el que va fer el 2018 va abandonar un acte perquè es va sentir molest amb la intervenció de l’ambaixador espanyol, Pedro Morenés. En el del 2019, va haver d’aguantar la rèplica que li va fer el cònsol espanyol a San Francisco, Diego Muñiz. En aquest cas no va abandonar la sala perquè era ell el que feia la conferència al Martin Luther King Institute, de la Uninversitat de Standford.

Amb Elies Campo va sintonitzar força. No només per la complicitat que s’aprecia a la foto que ha triomfat a les xarxes socials sinó perquè l’emprenedor català, a part de fer informes sobre espionatge telefònic de dirigents i destacats independentistes, és un ferm convençut de la causa processista. Amb tot, al seu perfil de Twitter ha elogiat en diverses ocasions el predecessor de Torra, Carles Puigdemont, de qui ha dit que representa “integritat, determinació, compromís, tendresa, amor al país i als seus ciutadans” i a Torra no li ha dedicat paraules tan entusiàstiques.

Almenys, però, tenen una foto entranyable junts que ha fet fortuna a Twitter.

(Visited 389 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari