El govern central es mostra obert a informar sobre Pegasus sense comprometre la seguretat nacional

La ministra i portaveu, Isabel Rodríguez, remarca que la llei limita els detalls que pot oferir l’executiu

Isabel Rodríguez, la ministra i portaveu del govern d’Espanya
Isabel Rodríguez, la ministra i portaveu del govern d’Espanya

Isabel Rodríguez, la ministra i portaveu del govern d’Espanya, ha apuntat aquest dijous que l’executiu central podria compartir informació sobre si Espanya compta amb el programa de ciberespionatge Pegasus i si ha intervingut comunicacions d’independentistes.

En concret, en declaracions a TVE, ha indicat que existeixen vies per compartir informació sense comprometre la seguretat nacional, però ha afegit que el govern se sotmet a la llei, la qual cosa el limita a l’hora d’oferir detalls sobre l’espionatge que denuncia l’independentisme.

Rodríguez ha demanat que s’explorin els canals que podrien facilitar respostes sobre Pegasus, i ha assegurat que “m’agradaria poder donar-lo tots els detalls, però em dec a la llei”. També ha assenyalat que determinades informacions estan protegides per raons de seguretat, i no per “caprici”.

La portaveu de l’executiu central ha demanat al govern català que no rebutgi mantenir el diàleg, després que el president català, Pere Aragonès, decidís congelar les relacions després que una investigació de Citizen Lab atribuís a Espanya espionatges a figures de l’independentisme.

Isabel Rodríguez ha argumentat que el govern d’Espanya compta amb “l’aval dels fets davant les suposicions” i que els catalans valoren les relacions entre els executius, i ha explicat que les converses amb el govern català es mantenen “obertes”.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari