Polèmica convenció de criptomonedes a Badalona, organitzada per una empresa investigada per estafa

L'Ajuntament i associacions de veïns han demanat que es cancel·li, però el Club Joventut Badalona ha defensat que no pot suspendre l'esdeveniment, perquè “es limitava a llogar el recinte en les condicions pactades amb el promotor”

Bitcoin (Pixabay)
Bitcoin (Pixabay).

Unes 9.000 persones de tota Europa estan assistint aquest cap de setmana a Badalona a la convenció que l’empresa IM Mastery Academy, investigada per estafa a menors per fomentar les inversions en criptomonedes, en el Palau Municipal d’Esports de la ciutat. Tant l’Ajuntament com associacions de veïns han demanat que es cancel·li, però el Club Joventut Badalona ha assegurat que no podia suspendre l’esdeveniment, perquè “es limitava a llogar el recinte en les condicions pactades amb el promotor”.

El març la Unitat de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional va detenir vuit líders d’aquesta organització a Espanya acusats d’estafar a milers de joves amb cursos virtuals sobre criptomonedes i transaccions financeres.

“Ningú m’ha demanat que em separi dels pares”

Joves que estan acudint a l’esdeveniment i que han pagat 200 euros per poder assistir-hi asseguren que van voluntàriament i neguen que es tracti d’una organització sectària. “Ningú m’ha demanat que deixi de veure a ningú ni que hagi de separar-me dels pares. Tot el contrari, he millorat la meva relació amb molta gent, però sí que és cert que això no és ràpid ni fàcil i requereix temps, esforç i dedicació”, ha explicat a TV3 un dels participants.

Alguns veïns de Badalona també s’han mostrat en contra d’aquest congrés i han exigit la seva cancel·lació. “A part d’aturar aquest esdeveniment demanem que s’obri una investigació per aclarir quina empresa es dedica a tenir aquests contactes per a portar-los aquí”, ha reclamat Rubén García, de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, en una intervenció a la televisió catalana.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari