Quin és l’únic alt càrrec de la Generalitat que inverteix en la criptomoneda ether que promociona Puigdemont?

Albert Cañigueral, que és el director general de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert. Va ser nomenat el 8 de juny i a la seva Declaració de Béns Patrimonials ha fet constar que té 1,187 ethers, la moneda virtual de la plataforma Ethereum que promociona l’ex-president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El 5 de febrer, un ether equivalia a 2.632,87 euros. Per tant, Cañigueral tenia en aquesta moneda l’equivalent a 3.133 euros. No és l’única criptomoneda en la qual ha invertit. També té 0,078 bitcoins, 8099 stellars, 15.589 lietcoins i 2.630 dogecoins. No sembla massa oportú que un alt responsable de la transparència i les dades obertes opti per invertir en criptomonedes, que s’associen amb un món misteriós i poc fiable.

Només un altre alt càrrec de l’administració de la Generalitat reconeix tenir aquest tipus de monedes en la seva declaració de béns patrimonials. És Sergi Tudela, director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.  Té 0,18901 bitcoins, que, el 5 de febrer, equivalien a uns 6.858 euros.

Puigdemont va explicar el passat 31 de desembre que obria una cartera pública a Ethereum perquè considera que és una eina que facilita l’empoderament dels ciutadans i que permet participar activament en la governança i esquivar la censura espanyola.

(Visited 242 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari