Creixen un 30% les denúncies per estafes relacionades amb criptomonedes

Els Mossos d'Esquadra van atendre un total de 3.500 casos durant l'any 2022

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, durant la inauguració d'unes jornades sobre delinqüència i criptomonedes (ACN)

L’any 2022 van créixer un 30% les denúncies rebudes pels Mossos d’Esquadra per estafes relacionades amb criptomonedes. En total, en van ser 3.500, segons ha detallat aquest dijous el comissari en cap del cos, Eduard Sallent, a la inauguració de les VI Jornades del Crim Organitzat.

Sallent ha explicat que el gruix de denúncies són per estafes i falses inversions, i ha advertit que “de ben segur existeix una xifra oculta més elevada amb casos que no es denuncien”. El comissari en cap ha augurat que aquest 2023 es tancarà amb un nou increment que tornarà a ser d’aproximadament el 30%, i ha fet una crida a fer una “inversió continuada” en la investigació relacionada amb la ciberdelinqüència per poder frenar els creixents grups organitzats.

Sallent ha emmarcat les dades d’estafes per criptomonedes en un escenari també creixent de tots els delictes relacionats amb internet. Durant el 2022, es van instruir 60.048 fets vinculats a la ciberdelinqüència, els quals van ser un 30,5% més que el 2021. “És un entorn creixent i probablement es repetirà quan tanquem les dades d’enguany”, ha apuntat.

El comissari en cap també ha assenyalat que els ciberdelictes representen ara el 12% de tots els casos que els Mossos instrueixen al cap de l’any, i ha ressaltat que han desenvolupat una capacitat “tractora” mentre antigament eren “fets residuals”. Tant és així que han superat els furts com a delicte quantitativament més important.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari