L’estafa de criptomonedes més gran d’Europa, desmantellada

La investigació va començar fa quatre anys arran d’una primera denúncia d’una dona de Puigcerdà

Desmantellen l'estafa amb criptomonedes més gran d'Europa

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, juntament amb policies de 8 països, han desmantellat l’estafa amb criptomonedes més gran investigada fins ara a Europa. Calculen que només a l’estat hi ha unes 17.000 víctimes, i que l’organització criminal guanyava 50 milions d’euros cada trimestre.

Segons la investigació, que va començar fa quatre anys arran d’una primera denúncia d’una dona de Puigcerdà, l’organització proposava a les víctimes una petita inversió, els feia creure que estaven guanyant molts diners gràcies a webs falsos i quan hi posaven més diners ja no els podien retirar.

El cap d’investigació dels Mossos, Joan Carles Granja, n’ha explicat el procés: “La víctima veia com els diners que invertia anaven pujant i això feia que diposités cada cop més diners. Una víctima ha arribat a denunciar mig milió d’euros”.

El contacte amb les víctimes era telefònic i molt personalitzat. Tenien centenars de persones treballant en call centers a Albània, Ucraïna o Geòrgia, que tenien una fitxa de cada víctima com si fossin clients anotant circumstàncies personals, i quan i com era millor dirigir la conversa. A Espanya hi trucaven des d’Albània, i segons Granja al capdavant hi han identificat figures rellevants, entre les quals hi ha assessors del Ministeri de l’Interior.

Els investigadors han detectat centenars de webs de l’organització. Alguna fins i tot s’ha anunciat en clubs de futbol professional a Espanya. L’operació encara està oberta perquè falta per trobar tres dels cinc líders d’aquest grup.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari