L’FMI reclama regular les criptomonedes per evitar l’evasió fiscal i altres delictes

L'organisme internacional ha aclarit que la importància dels criptoactius encara és “relativament” petita, perquè suposa l'1% del valor total dels mercats globals

Muntatge de Bitcoin (Michael Wuensch, Pixabay)
Muntatge de Bitcoin (Michael Wuensch, Pixabay).

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha proposat que s’estableixi un marc regulador comú per tractar que els propietaris de criptomonedes, com el Bitcoin, no eludeixin impostos i sancions i que realitzin transaccions per realitzar altres activitats delictives.

L’organisme ha assegurat que cal “aclarir” a nivell mundial l’estatus legal de les finances descentralitzades i digitals. Ha assenyalat que la importància dels criptoactius encara és “relativament” petita, perquè suposa l’1% del valor total dels mercats globals.

Crisis dels criptoactius

Aquesta proposta ha arribat després de l’enfonsament de la cotització del Bitcoin i altres criptomonedes en les últimes setmanes i el possible impagament del deute dEl Salvador per l’aposta del seu president, Nayib Bukele, pel Bitcoin com a moneda oficial del país. El Banc Mundial, presidit per Kristalina Georgieva, ha recordat que els criptoactius “es poden mantenir i comercialitzar sense intermediaris”, fora de les fronteres i sense tenir en compte les regulacions estatals.

La característica de les finances descentralitzades és un dels seus principals atractius i un dels seus majors riscos. “Fins i tot quan aquests actius es negocien i es mantenen a través d’intermediaris com cases de canvi i moneders virtuals, és possible que aquests no estiguin regulats ni obligats a complir amb les mínimes normes ni nacionals, ni internacionals”, ha destacat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.