Les famílies de l’escola de Canet de Mar demanden tres diputats de Cs, PP i Vox

Acusen Carrizosa, Roldán i Macián d'un delicte de calúmnies i injúries

L'escola Turó del Drac de Canet de Mar
L'escola Turó del Drac de Canet de Mar

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme), en la qual el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va obligar a aplicar el 25% de castellà a les classes de P5, han interposat una demanda contra els diputats Carlos Carrizosa (Cs), Lorena Roldán (PP) i Sergio Macián (Vox) per un presumpte delicte de calúmnies i injúries. En un comunicat, l’AFA ha assenyalat que els parlamentaris, el 15 de desembre, “van fer manifestacions intolerables” especialment “contra les famílies”, a qui van acusar “d’assetjar i agredir” la família que va sol·licitar que s’impartissin més classes en castellà.

“Aquestes manifestacions han atemptat greument contra el nostre dret a l’honor, i han acabat comportant i fomentant una veritable situació d’assetjament i assenyalament públic cap a la nostra comunitat educativa”, asseguren en el comunicat, recordant les pintades que van aparèixer a l’escola i els insults que han rebut per les xarxes socials. “Considerem que és absolutament irresponsable l’actitud de confrontació que han tingut determinats representants polítics”, manifesten les famílies, que afirmen que s’ha construït “un relat absolutament fals sobre la situació lingüística a les escoles catalanes”.

L’AFA reclama que els diputats rectifiquin les seves afirmacions i assumeixin la responsabilitat política que els correspon. Les famílies esperen que la demanda es resolgui a través de la conciliació, però, en cas contrari, presentaran una querella criminal.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari