Barcelona disposarà d’un dels majors centres d’Espanya per acollir ucraïnesos

Segons ha explicat Colau, aquest cap de setmana han arribat 500 refugiats a la capital catalana

Refugiats fugint d'Ucraïna (UNHCR - Oleksiy Kovalov)

Foto: @ONU_es (Oleksiy Kovalov)

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha anunciat aquest dilluns que el Govern central està treballant amb les comunitats autònomes per posar en marxa tres grans centres de recepció i d’acollida de refugiats ucraïnesos. En una entrevista a RNE, el ministre ha explicat que estaran localitzats a Madrid, Barcelona i Alacant i que, en el cas de la capital catalana, s’està decidint entre dues ubicacions.

Els tres centres podran ser ampliats i funcionaran com a espais per a una primera acollida en els quals es facilitarà als ucraïnesos els diversos tràmits necessaris. Segons ha manifestat Escrivá, “allà coneixeran els seus drets, se’ls farà l’entrevista per saber les seves necessitats i poder derivar-los als recursos més apropiats”. En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat en una entrevista a RAC1 que “Barcelona està preparada i coordinada amb totes les administracions i ONGs”.

El ministre ha detallat que, fins ara, han aterrat a Espanya unes 130.000 persones que tenen família al país, i ha advertit d’una probable arribada massiva de refugiats ucraïnesos: “Tenim un repte extraordinari des del punt de vista humanitari i d’acollida, no sabem el volum però hem d’estar preparats”, ha afirmat. Per la seva banda, Colau ha xifrat en 500 els refugiats que han arribat aquest cap de setmana a Barcelona i, en la mateixa línia que Escrivá, ha vaticinat que “malauradament, anirà a més”.

(Visited 126 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari