Colau declara aquest divendres per donar subvencions a entitats afins

L'alcaldessa està imputada per prevaricació, frau en la contractació, malversació, tràfic d'influències i negociacions prohibides

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Foto: Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, declara aquest divendres a les 10:30 h al jutjat d’instrucció número 21 de Barcelona com a investigada per haver donat subvencions a entitats afins com l’Observatori DESC, Enginyers Sense Fronteres (ESF), l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). A l’alcaldessa se li imputen els presumptes delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació, tràfic d’influències i negociacions prohibides arran de la denúncia presentada per l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica.

Des que es va conèixer la seva citació judicial, Colau ha insistit en la legalitat de les subvencions atorgades pel consistori i, de fet, a través dels seus advocats, va demanar l’arxivament de la causa argumentant que les subvencions ja van analitzar-se en una altra denúncia que va acabar sent arxivada, però el titular del jutjat va rebutjar el recurs. L’alcaldessa també va qüestionar l’entitat que va interposar la demanda contra ella assenyalant que “no es coneix l’activitat, qui són ni com es finança”, i va considerar que darrere la denúncia hi havia certes intencionalitats polítiques.

Durant la seva compareixença davant el jutjat, Colau estarà acompanyada del seu equip jurídic, format pels advocats Olga Tubau i Àlex Solà.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari