La Creu Roja i Aigües de Barcelona treballen per garantir l’ocupació de qualitat a més de 230 persones en situació de vulnerabilitat

En un acte a la seu de la Creu Roja, Aigües de Barcelona i la mateixa entitat social han fet balanç dels dos primers anys de vida del programa ONA per a la millora de l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat. 

A través d’aquest programa social, desplegat en una primera fase a Barcelona, i posteriorment a l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, la Creu Roja i Aigües de Barcelona col·laboren per tal de potenciar les competències personals i laborals de 231 persones en situació de vulnerabilitat, donant-los suport en la cobertura de les necessitats bàsiques, perquè puguin millorar la seva ocupabilitat i accedir a feines de qualitat. L’objectiu, fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat dels participants i acompanyar-los en el procés de recerca de feina i treball digne. 

A l’acte s’han presentat els principals resultats de la prova pilot del programa ONA a Barcelona, una iniciativa que ha obtingut una ràtio de finalització del 86%. A més, el 55% de les persones que han finalitzat el programa han aconseguit un contracte laboral.

Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, ha destacat que és clau seguir reforçant la unió i el treball col·laboratiu entre el sector social, públic i privat per impulsar accions i programes com l’ONA, i accelerar una transformació social que garanteixi un futur més pròsper i digne per a totes aquelles persones que més ho necessiten”. El conseller delegat de la companyia ha remarcat l’impuls d’iniciatives socials com el programa ONA, “dirigides a tenir un impacte social positiu i que formen part del pacte social amb els municipis on estem presents per poder contribuir conjuntament a una recuperació econòmica, sostenible i justa a través del diàleg i les taules de treball centrades en la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda”.

Per la seva banda, Josep Quitet, president de Creu Roja a Catalunya, ha posat en valor el programa “perquè col·laboracions publicoprivades en iniciatives socials com aquesta són imprescindibles per trencar la cronificació de la desigualtat”. Per la Creu Roja, “la reinserció laboral és una eina bàsica de recuperació per a les persones que reben suport humanitari. Cal apoderar-les i acompanyar-les en la consecució de la seva autonomia econòmica i l’estabilitat que dona tenir una feina.”

Amb el programa ONA, es pretén desenvolupar una metodologia escalable i que es pugui replicar en altres territoris, així com millorar l’anàlisi de la vulnerabilitat i el diss

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides