En quina candidatura es va presentar a les eleccions municipals de Sabadell el professor que veu colons?

Per Primàries Sabadell. Antoni Dalmases Pardo es va presentar per aquesta candidatura, vinculada a Primàries Catalunya, opció liderada per Jordi Graupera, a les eleccions municipals del 2019. Primàries Sabadell comptava amb el suport de l’Assemblea Nacional Catalana i la seva candidatura estava encapçalada per Àngels Folch, membre del secretariat d’aquesta organització. Dalmases va ocupar el lloc número 22 de Primàries Sabadell. La candidatura va obtenir uns resultats magres: 1.179 vots, un 1,22% del cens sabadellenc i cap regidor.

Antoni Dalmases va ser notícia el passat 17 de desembre quan va intervenir en una tertúlia sobre immersió lingüística a l’escola catalana al programa Planta baixa de TV3 i va dir que “el problema que tenim nosaltres és que tenim colons que colonitzen i, dels nostres, n’hi ha que són colons també”. També va afirmar que l’única solució per resoldre aquest debat és “obligar al català” i que “hi ha un país veí que ens odia i ens acusen d’odiar-los, que és una cosa sensacional. Odien el meu idioma, m’odien a mi i jo no els puc odiar. Doncs, mira, perdoneu-me, quan vaig a un país pago amb la moneda que em fan pagar. Pago amb la mateixa moneda que em paguen. I amb l’idioma ha passat això. L’idioma és un reducte important pel país, perquè és el representat d’una cultura, és la força d’una cultura i el que volen destruir és una cultura i destruint la cultura destrueixen el país. Això ja ho van fer  a Amèrica. (…) El resultat d’aquesta colonització és la destrucció”.

L’al·lusió als colons que viuen a Catalunya va rebre moltes crítiques però el 28 de gener, el director de TV3, Vicent Sanchis, va sortir en la seva defensa a la comissió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals dient que Antoni Dalmases Pardo “té autoritat acadèmica i científica. Ha estat trenta anys de professor de Secundària a Barcelona i ha estat professor de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona”. Per Sanchis, el professor que veu colons “era una persona idònia” per participar en un debat sobre immersió lingüística a TV3.

(Visited 348 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari