Multa de 600.000 euros a Endesa pels retards en l’emissió de factures

La situació va afectar inicialment a més de dos milions d'usuaris a Catalunya, gairebé la meitat dels que té al país

Endesa

El Govern obre un expedient sancionador contra la distribuïdora d’Endesa que preveu una possible multa de fins a 600.000 euros pels retards a l’hora d’emetre factures als clients. Segons ha informat aquest dilluns Acció Climàtica, la situació va afectar inicialment més de dos milions d’usuaris a Catalunya, gairebé la meitat dels que té al país.

La filial d’Endesa implicada és EDistribución Redes Digitales, que és titular del 98% de la xarxa a Catalunya. A banda del retard en l’emissió de factures, el Govern també justifica la sanció perquè les accions de la distribuïdora “han posat en risc l’estabilitat del sistema elèctric”. “Per als usuaris, es tradueix en l’acumulació de rebuts que, si no es gestionen adequadament, poden acabar en impagaments i fins i tot talls de subministrament elèctric”, apunten des del Govern.

Pel que fa a les empreses comercialitzadores, subratlla que la manca d’emissió de factures “provoca tensions de tresoreria”, fet que posa en risc la seva viabilitat”. A més, la Direcció General d’Energia ha desestimat els arguments presentats per l’empresa, que justificava el retard pel canvi normatiu en la tarifa elèctrica.

La nova normativa estableix que la factura de la llum s’ha d’emetre en un termini màxim de cinc dies des de la data de lectura del comptador. Segons les últimes dades del Govern, al novembre encara quedaven vora 40.000 usuaris amb facturació pendent.

A banda de resoldre la situació, el Govern obliga l’empresa a prorratejar la factura acumulada en tantes factures mensuals com mesos hagin transcorregut des de l’incompliment.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari