Lambán i SCC col·laboraran en un projecte sobre la Corona d’Aragó

Societat Civil Catalana s'ha reunit amb el president aragonès i ha defensat una candidatura dels JJOO en "peu d'igualtat"

El Govern d’Aragó buscarà les fórmules per col·laborar amb la plataforma Societat Civil Catalana en el desenvolupament d’un projecte històric sobre la Corona d’Aragó, amb l’objectiu de recordar els vincles, els personatges, els llocs i les fites que uneixen els quatre territoris actuals que la formaven.

La SCC s’ha reunit amb el president de l’Aragó, Javier Lambán, i el baró socialista s’hi ha desfet en elogis “a la Catalunya constitucional que representen”. Lambán ha publicat fins i tot a la xarxa la celebració de la trobada, i ha mostrat voluntat de col·laboració amb els catalans. “Els manifesto el meu respecte, afecte i solidaritat amb la Catalunya constitucional que ells representen, i acordem col·laborar en el seu projecte Mapa digital d’història en comú, des de les idees similars que està impulsant el govern d’Aragó”, ha insistit.

Durant la trobada, SCC ha esperonat la polèmica sobre la candidatura dels Jocs d’Hivern del 2030, secundant el protagonisme que hi reclama el govern aragonès. Seguint les tesis de Lambán, el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, ha apostat per uns jocs als Pirineus “sense subordinació, ni prepotència per part de cap de les comunitats autònomes”, Aragó i Catalunya, “com s’ha donat recentment per part d’alguns dirigents de la Generalitat”.

Ha proposat que els Jocs se celebrin “en peu d’igualtat” entre les dues comunitats, i ha argumentat que és l’hora “de la cooperació, del treball conjunt, perquè la ciutadania s’ho mereix i les terres dels Pirineus requereixen un esforç conjunt, honest, sincer i valent per una candidatura que ens projecti al món”.

(Visited 181 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari