Puigneró: “Estem disposats a anar a la taula de diàleg amb les persones que nosaltres decidim”

El vicepresident de la Generalitat acusa Pedro Sánchez de "fer 'mobbing'" a la negociació política

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró
El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha manifestat la intenció de Junts de participar en la pròxima trobada de la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa. “Estem disposats a anar a la taula de diàleg amb les persones que nosaltres decidim; si les ha de decidir Sánchez, no”, ha assegurat en una entrevista a La Vanguardia.

Així, Puigneró dona a entendre que va ser el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, qui va vetar la proposta dels postconvergents per a la primera reunió en lloc de Pere Aragonès. “ERC no ens vetaria”, assegura el vicepresident. La segona trobada entre governs encara no té data i Puigneró acusa el cap de l’executiu central de “fer mobbing a la taula de diàleg” per a postergar la seva celebració.

De persistir-hi, la Generalitat es planteja “passar a la segona fase del pacte de legislatura i començar a preparar l’embat democràtic”. I afegeix Puigneró: “No fer res i pensar que el conflicte es diluirà és no entendre la política catalana”. El Govern insisteix a reclamar “l’amnistia i abordar el conflicte polític”.

Preguntat per la candidatura de Barcelona-Pirineus als Jocs Olímpics d’hivern de 2030, Jordi Puigneró afirma que volen que Aragó els “acompanyi”. De fet, nega que el seu executiu hagi “tingut una actitud de menyspreu cap a Aragó”, sentiment que sí que va percebre el president aragonès, Javier Lambán. D’ell, diu Puigneró que “ha de tenir una actitud més prudent”, ja que “els Jocs s’impulsen des de Catalunya”.

Sobre les possibilitats de desenvolupament de les infraestructures dels Pirineus de la mà dels JJOO, el vicepresident català assenyala que només veu “oportunitats”, ja que l’Estat es comprometria a executar més inversions. D’altra banda, Jordi Puigneró insisteix en la necessitat que l’aeroport del Prat escometi una ampliació per a poder ser “el hub intercontinental que necessita l’economia”.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari