La Fiscalia investigarà els casos de pederàstia a l’Església espanyola

El PSOE es mostra receptiu a donar llum verda a la comissió d'investigació del Congrés

Dolores Delgado
Dolores Delgado

La Fiscalia General de l’Estat ha donat ordres a les Fiscalies Superiors d’Espanya perquè, en un termini de deu dies, remetin les causes que estan tramitant sobre casos de pederàstia i abusos sexuals a menors comesos per religiosos de l’Església espanyola. Així, el Ministeri fiscal, per ordre de la fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, ha demanat als fiscals autonòmics de les disset comunitats autònomes la documentació sobre els procediments “incoats tant en seu judicial com fiscal”.

Es dona la circumstància que el PSOE s’ha mostrat receptiu a la proposta que es debat aquest dimarts a la Mesa del Congrés feta per Unides-Podem. ERC i EH Bildu per crear una comissió d’investigació a la cambra baixa. Aquesta petició de creació de la comissió per investigar els casos de pederàstia i abusos sexuals en el si de l’Església ha obtingut un pronunciament favorable dels lletrats del Congrés dels Diputats.

Per la seva part, l’Església espanyola va revelar per primera vegada l’abril del 2021 dades de casos de pederàstia i d’abusos sexuals a menors que haurien passat des de l’any 2001. En aquest cas, l’Església va admetre que un total de 220 religiosos van ser denunciats en aquests vint anys. I d’aquests casos, 151 ja s’havien resolt i 69 continuaven oberts.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari