El Congrés dels Diputats avala la mascareta obligatòria a l’exterior

Ha generat controvèrsia perquè s'ha votat de manera conjunta amb un altre punt, la paga extra de les pensions

Gent amb mascareta al carrer
Gent amb mascareta al carrer

El Congrés dels Diputats ha decidit aquest dimarts que allarga l’obligació de portar la mascareta en espais oberts. No hi ha hagut sorpreses i el decret llei que presentava el govern del PSOE i Unides Podem ha quedat convalidat.

Ja es preveia que la proposta s’aprovaria, perquè s’ha votat de manera conjunta amb un altre punt, que és la paga extra de les pensions. Dues qüestions que no tenen res a veure i que alguns partits han qualificat de tripijoc parlamentari.

Aquest ha estat l’últim punt de l’ordre del dia, però la decisió s’havia de prendre aquest dimarts, abans de la mitjanit, perquè s’esgota el termini màxim. La mascareta es va reimplantar a l’aire lliure just abans de Nadal per als majors de sis anys.

Durant el debat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat que l’obligatorietat de la mascareta a l’exterior és “estrictament temporal” i que la seva retirada “està més a prop”. En aquest sentit, la ministra ha volgut ser prudent, però ha afirmat que Espanya ha doblegat la corba de la sisena onada i que s’està en fase de descens.

(Visited 88 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari