La Sindicatura de Comptes també pot prejubilar amb el 100% del sou

Els empleats, gràcies a una sentència del TSJC, tenen el mateix avantatge que els treballadors del Parlament

Sindicatura de Comptes

Els treballadors de la Sindicatura de Comptes també poden acollir-se a la llicència per edat i cobrar sense treballar els darrers anys de la seva vida laboral, de la mateixa manera que els del Parlament. Així ho ha publicat La Vanguardia, que assegura que des de fa set anys els empleats poden optar a aquest règim.

Segons el rotatiu, hi ha un treballador en aquesta situació i dos que ja estan jubilats que es van poder beneficiar de la llicència. La diferència principal entre les condicions en aquest òrgan i al Parlament és que a la Sindicatura la llicència no es gaudeix a partir dels 60 anys i durant cinc anys, sinó que només es pot cobrar sense treballar els dos últims anys de la vida laboral.

Després que el diari Ara destapés la situació al Parlament, on des del 2008 existeix la llicència per edat que suposa una despesa d’1,7 milions d’euros anuals en funcionaris que no hi treballen, La Vanguardia ha publicat que el Parlament no és l’única institució amb aquest dret, sinó que també se’n pot gaudir a la Sindicatura de Comptes.

Segons el diari, els treballadors de la Sindicatura van demanar poder gaudir de les mateixes condicions que els del Parlament, ja que el personal de l’òrgan està sotmès als estatuts del règim i govern interior de la cambra catalana, però el comitè de direcció s’hi va oposar. Després de diversos recursos interposats al TSJC, el tribunal va acabar determinant que els empleats de la Sindicatura tenen el mateix dret a acollir-se a la llicència que els del Parlament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.