El govern d’Espanya fixa en 2,94€ el preu màxim del test d’antígens

La Comissió de Salut Pública aprova la tercera dosi per a la població d’entre 18 i 40 anys

La ministra de Sanitat, Carolina Darias
La ministra de Sanitat, Carolina Darias

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que el preu màxim dels tests d’antígens que es venen en les farmàcies serà de 2,94 euros. La mesura, que es publica aquest divendres en el BOE i entrarà en vigor aquest dissabte, resulta d’un acord de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments adoptat per consens, segons ha especificat la ministra.

D’aquesta manera, Espanya deixa de permetre que es comercialitzin els tests d’autodiagnòstic de la covid-19 a uns dels preus dels més alts d’Europa -entre els 6 i els 10 euros-, i esdevé un dels països que ha regulat el preu per rebaixar-lo, per bé que ha rebutjat permetre fins ara que aquests productes es puguin adquirir en establiments com els supermercats.

Darias ha associat la decisió de regular del preu al garantiment del subministrament d’aquest producte, una condició que s’havia complicat durant les festes nadalenques, marcades per l’increment de la demanda.

D’altra banda, la Comissió de Salut Pública ha aprovat que ampliar a les persones d’entre 18 i 40 anys la dosis de reforç de la vacuna contra la covid-19. També ha acordat que s’escurci de sis a tres mesos el temps que passa entre la segona dosi i la tercera.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides