Puigneró espera una investigació internacional sobre l’acusació de Villarejo contra el CNI pel 17-A

El vicepresident advoca per un diàleg amb l’Estat sense límit de temps, però preveu com a horitzó un “embat democràtic”

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró
El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, s’ha mostrat convençut que hi haurà “una investigació internacional” sobre el suposat vincle entre el CNI i els atemptats terroristes del 2017 a Catalunya, tot i que no ha aclarit qui l’emprendria, “si l’Estat espanyol no fa els deures per aclarir aquests fets”, en particular pel fet que es van produir “víctimes internacionals”.

El vicepresident català ha considerat “preocupant” que, fins ara, ningú “a l’Estat” hagi reaccionat per “contradir o dir que s’obrirà una investigació” sobre les declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo, el qual va relacionar durant una declaració a l’Audiència Nacional els atemptats del 17-A amb una intenció d’”espantar Catalunya” de l’exdirector del CNI Félix Sanz Roldán, per bé que també ha apel·lat breument a la prudència quan indicat que aquestes paraules de Villarejo s’han de considerar “en la seva proporció”.

Aquest dimarts al vespre, hores després que transcendissin les paraules de Villarejo, l’ANC va convocar una concentració sota el lema “Contra la seva violència, independència!” davant la Delegació del govern d’Espanya a Catalunya, on hi van assistir unes 150 persones, entre ells els diputats de Junts Joan Canadell, Salvador Vergés i Francesc de Dalmases.

D’altra banda, Puigneró ha advocat per no limitar el temps del diàleg amb el govern central, malgrat els dos anys de marge pactats per ERC amb la CUP, però també preveu que l’independentisme no n’obtindrà resultats satisfactoris, per la qual cosa ha marcat com a horitzó l’organització d’un “embat democràtic”.

(Visited 44 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari