Veïns i empresaris del Garraf i el Baix Penedès clamen contra els peatges de la C-32

La plataforma No Vull Pagar C-32 demana que s'eliminin les barreres després de la pujada d'un 5,4% de la tarifa el 2022

Peatge de la C 32

L’entrada del 2022 ha portat un augment del 5,4% de les tarifes dels peatges de la C-32 Sud a Cubelles i als Túnels del Garraf. Els preus s’han incrementat proporcionalment a l’Índex de Preus de Consum (IPC), de manera que, malgrat que la pujada ha estat de tot just uns cèntims, circular per la via costa des de l’1 de gener 4,33 euros a Cubelles i 7,26 en els túnels, informa Diari de Tarragona.

L’augment de les tarifes ha provocat la indignació dels veïns i empresaris del Garraf i del Baix Penedès. La seva crítica se centra en el fet que els descomptes que se’ls apliquen no són suficients i a més redueixen l’atractiu de la zona per a rebre inversions.

La plataforma No Vull Pagar C-32 demana la gratuïtat de tots dos peatges com ja ocorre al nord de Catalunya: “Territoris com el Berguedà, la Cerdanya i Alt Urgell tenen bonificat al 100% el peatge del Túnel del Cadi (13 euros el trajecte que paguem tots els catalans)”.

L’entitat alerta a més que l’increment de preus desviarà encara més vehicles cap a la C-31 -que circula per la costa- i l’N-340 -per l’interior-, la qual cosa elevaria el risc viari que ja existeix. La concessió de la C-32 Sud finalitza el 2039, però els veïns i comerciants confien que els peatges es retirin més aviat que tard.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides