Mor Antoni Dalmau, polític, escriptor i expresident de la Diputació de Barcelona

L'exdiputat socialista va ser una de les figures històriques del partit, amb qui va trencar el 2013 en mostrar-se favorable a l'autodeterminació

Antoni Dalmau, exdiputat del PSC i expresident de la Diputació de Barcelona

Foto: @diba

L’expresident de la Diputació de Barcelona i exdiputat del PSC Antoni Dalmau i Ribalta ha mort aquest dimecres als 70 anys, després de patir un accident a casa. Ha estat una de les figures històriques del socialisme a Catalunya, sobretot durant els anys 80 i 90, però va trencar amb el PSC el 2013 a causa de les discrepàncies que existien pel que fa al procés independentista, ja que va mostrar-se partidari del dret a l’autodeterminació.

Dalmau va estar al capdavant de la Diputació de Barcelona entre el 1982 i el 1987, i va ser diputat socialista al Parlament del 1988 al 1999, ocupant el càrrec de vicepresident de la cambra durant dues legislatures. Es va llicenciar en Dret, però tenia un vessant humanístic que el va portar a exercir també d’escriptor, a treballar de professor a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull i a presidir la Fundació Teatre Lliure.

Després de distanciar-se del PSC, Dalmau va apropar-se a ERC i el 2019 va tancar la llista del partit republicà a Igualada (Anoia).

(Visited 332 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari