El Govern demanarà estendre les restriccions anticovid dues setmanes més

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha d'aprovar l'ampliació del toc de queda i la limitació de reunions

Agents dels Mossos vigilen el compliment de les restriccions sanitàries

La comissió delegada del Govern en matèria de covid-19 ha aprovat avui l’extensió de les restriccions anticovid vigents durant dues setmanes més. Segons ha informat l’executiu català en un comunicat, el Procicat aprovarà demà la pròrroga de les mesures i enviarà la resolució al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), òrgan encarregat de prendre la decisió final.

L’objectiu de la Generalitat és “mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial en el sistema sanitari”. Per a això, demanarà a la Justícia que es mantinguin les mesures que van entrar en vigor el passat 24 de desembre després de l’aval del TSJC.

Entre les mesures que el Govern pretén ampliar fins al 21 de gener es troben el toc de queda entre la 1.00 h i les 6.00 h en els municipis amb pitjor incidència del virus -actualment, 133-, la limitació de reunions a un màxim de 10 persones, el tancament de l’oci nocturn i la reducció d’aforaments a l’interior de bars i restaurants i en recintes culturals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.