Sense novetats, dos mesos després de la brutal violació d’una adolescent a Igualada

La víctima acaba de rebre l'alta hospitalària i la família reclama justícia

La discoteca Èpic d'Igualada

A punt de complir-se dos mesos de la brutal violació d’una menor de 16 anys a Igualada, la investigació segueix encallada i l’autor o autors dels fets encara no han estat detinguts. La jove va rebre l’alta hospitalària la setmana passada, després d’estar més d’un mes ingressada a l’Hospital de Sant Joan de Déu i de ser sotmesa a diferents intervencions quirúrgiques. De la brutal agressió la víctima ha perdut el 90% de la capacitat auditiva en una de les orelles a causa del fort cop al cap que va rebre, i haurà de dur audiòfons. També va patir greus lesions als genitals.

Els fets van passar la nit del 31 d’octubre al polígon industrial d’Igualada. La noia havia anat amb unes amigues a la discoteca Èpic de la zona. L’agressió s’hauria produït de matinada, quan la noia ja havia abandonat la discoteca i es dirigiaa l’estació del tren per anar a casa de la seva mare a Vilanova i la Geltrú -la noia resideix habitualment a Masquefa amb el seu pare-. L’adolescent va ser violada i colpejada. La va trobar un transportista a primera hora del matí en un descampat, mig nua i inconscient. L’home va donar l’alerta a emergències cap a les 7:30 hores. La víctima va ser traslladada primer a l’hospital d’Igualada i després a Sant Joan de Déu.

 

“El setge es va estrenyent”

La investigació està sota secret d’actuacions i els Mossos d’Esquadra asseguren que no hi ha cap novetat en el cas. La policia autonòmica busca l’acompanyant amb qui va abandonar la discoteca Èpic la nit de Halloween i els seus còmplices. Segons la investigació, podrien ser, almenys, dos agressors que van actuar amb crueltat extrema i que, a més de violar-la, podrien haver comès un delicte d’homicidi en grau de temptativa, en abandonar-la inconscient en un descampat. Tot i que no se sap res més, o aquesta és la versió oficial, fonts de la investigació apunten que “el setge es va estrenyent” i que aviat hi podria haver novetats. No obstant això, la família de la víctima segueix reclamant justícia.

 

Elena assegura que els Mossos estan avançant en la investigació

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que la investigació “està avançant”, malgrat que encara no hi hagi detinguts, i recorda que les agressions sexuals se salden amb l’arrest dels culpables en un 83% dels casos. “El que és important no és el que durin les investigacions, sinó que es resolguin i que es tinguin el conjunt de proves i d’elements probatoris per garantir que qui ha comès una barbaritat d’aquestes característiques ho pagui”, afirma.

A més, explica que la conselleria d’Interior posarà en marxa un procés per millorar l’atenció a víctimes de violència sexual, en què se les escoltarà i es prendrà nota de quina ha estat la seva experiència en denunciar: “Una segona victimització és dramàtica, i no ens la podem permetre”. El conseller Elena també aposta per dedicar més mitjans, i, “per descomptat, mes acompanyament a les víctimes, tant a través de la formació bàsica per a tots els agents del cos dels Mossos d’Esquadra, com mitjançant unitats especialitzades”.

D’altra banda, la mare de la menor agredida a Igualada, ha enviat diferents cartes al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, demanant justícia i un enduriment del codi penal en casos com el de la seva filla.

 

L’assassinat de la regidora Francina Castelltort encara està impune

La brutal violació va trencar la tranquil·litat de la capital de l’Anoia. Des de llavors, els igualadins s’han concentrat en més d’una ocasió contra l’agressió i reclamant justícia. Les associacions de veïns de la ciutat es van reunir amb el consistori per reclamar més seguretat. Deu dies després de la violació, l’Ajuntament anunciava la instal·lació de càmeres de videovigilància al polígon on es va produir l’agressió i a les entrades de la ciutat. La regidora de Seguretat Ciutadana, Carlota Carner, assegurava, però, que la mesura no té res a veure amb l’agressió i que ja estava programada abans d’uns fets que han commogut la ciutat. Les noves càmeres, una vintena, se sumen a les 150 existents en 20 punts diferents d’Igualada. També es va obrir un expedient a la discoteca per no respectar l’aforament del local i vendre més entrades de les permeses.

No es tracta de l’únic cas de violència extrema que ha patit la ciutat en els últims anys. El que no voldrien els igualadins és que aquest acabés sense resoldre’s, com va passar en un dels successos que més han commogut la ciutat, el del crim de l’exregidora de CiU d’Igualada Francina Castelltort. Un crim perpetrat ara fa 15 anys i que encara està per resoldre. Francina Castelltort va morir assassinada a l’interior d’una casa en obres de la seva propietat i un jurat popular i dos tribunals van absoldre l’únic acusat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides