El TSJC obliga una escola de Cubelles a fer un 25% de les classes en castellà

La sentència estima parcialment la denúncia d'una família i anul·la el projecte lingüístic del centre

Escola Vora del Mar de Cubelles
Escola Vora del Mar de Cubelles

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit que una escola d’educació infantil i primària de Cubelles ha d’impartir en castellà un 25% de les classes on participa un alumne la família del qual havia demanat que fos escolaritzat a parts iguals en les dues llengües oficials.

La denúncia d’aquesta família ha estat estimada parcialment, ja que el TSJC ha considerat que el 25%, en la línia fixada pel Tribunal Suprem, és una “proporció raonable” de castellà com a llengua vehicular.

A més, la sentència, coneguda aquest dijous, ha anul·lat el projecte lingüístic del centre, precisament perquè “no contempla el caràcter vehicular del castellà com a llengua oficial”, juntament amb el català.

La resolució es coneix vint dies després que el mateix tribunal ordenés cautelarment a una escola de Canet de Mar que es fessin en castellà el 25% de les classes d’un alumne de P5. En aquest cas, que encara no té el termini d’execució exhaurit, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat que la Generalitat no pot impedir el compliment de la sentència, adduint que el tribunal va adreçar l’ordre del 25% a la direcció de l’escola.

(Visited 156 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari