La ruta aèria Madrid-Andorra passant per la Seu d’Urgell ja està operativa

L'aeroport pirinenc programa dos vols setmanals amb la capital d'Espanya a l'espera de noves destinacions

L’aeroport de la Seu d’Urgell
L’aeroport de la Seu d’Urgell

L’aeroport de la Seu d’Urgell ja opera amb Madrid. A les quatre de la tarda del divendres, un avió d’Air Nostrum, filial d’Ibèria, aterrava procedent de Barajas amb 41 passatgers a bord. És el primer vol regular de la nova ruta aèria dissenyada a tres bandes entre els governs d’Andorra, Espanya i Catalunya, informa La Vanguardia.

L’Executiu andorrà espera que la reactivació de la infraestructura, creada als anys 70, obri nous horitzons per a l’economia i el turisme del seu país i del conjunt dels Pirineus. El cap de govern d’Andorra, Xavier Espot, va explicar que “amb la implicació pública i privada, l’aeroport es convertirà en un veritable eix vertebrador de l’activitat econòmica, permetrà millorar la nostra competitivitat i es convertirà en una nova porta d’entrada per a visitants, residents i empreses”.

Prèviament, el ministre de la Presidència d’Andorra, Jordi Gallardo, va inaugurar la ruta al costat de la ministra espanyola de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a qui va demanar la creació d’una duana en l’aeroport per a poder rebre vols de fora de l’espai Schengen. De moment, els pròxims destins s’espera que siguin Lisboa i París.

Air Nostrum va guanyar el concurs convocat pel govern andorrà per a fer-se càrrec de la ruta. L’executiu d’Andorra ha aportat més de 630.000 euros per a garantir la viabilitat econòmica de les operacions. Hi ha més de 200 vols previstos.

(Visited 120 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari