Volkswagen no instal·larà la seva fàbrica de bateries a Catalunya

La planta de Martorell sí que s'ha assegurat la producció de vehicles elèctrics de la companyia alemanya a partir del 2025

L’empresa d’automoció Volkswagen ha descartat situar a Catalunya la seva fàbrica de bateries. Segons publica La Vanguardia, la companyia alemanya estudia implantar el centre de producció a Sagunt o a Extremadura. No obstant això, la SEAT de Martorell -propietat del grup- sí que s’ha assegurat acollir el centre de disseny i el de reciclatge i assemblatge de bateries.

El centre de producció s’instal·larà a Espanya el 2026. La iniciativa, explica el diari del Grup Godó, s’ha articulat a través d’un PERTE (Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica). Brussel·les ha aprovat aquesta setmana el PERTE d’automoció per a Espanya, amb un primer tram de 3.000 milions d’euros.

Fonts pròximes a SEAT admeten a l’ACN que el fet que la inversió s’emmarqui en un PERTE dificulta que Volkswagen opti per Catalunya, ja que es tracta d’un “projecte de país” i “no s’entendria” que se centralitzés la producció a Martorell en lloc de diversificar-la a altres punts d’Espanya.

No obstant això, la planta de Martorell s’ha garantit la fabricació de tres vehicles elèctrics de Volkswagen a partir del 2025. La inversió de la marca germànica, això sí, està vinculada al PERTE: “Existeixen plans per a fabricar cotxes elèctrics compactes en la factoria multimarca de Martorell, i SUVs elèctrics a Pamplona a partir del 2025. La decisió final dependrà de les condicions generals i dels incentius governamentals”, explica el conseller delegat del grup, Herbert Diess, segons recull Cinco Días.

(Visited 259 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari