L’Observatori de Drets Sexuals denuncia l’increment de l’assetjament a dones enfront de clíniques abortives

L'associació culpa l'extrema dreta de la persecució a les usuàries que decideixen interrompre el seu embaràs

Foto: @susannasegovia

L’Observatori de Drets Sexuals i Reproductius ha denunciat en el seu informe anual l’augment de casos d’assetjament que sofreixen enfront de les clíniques abortives les dones que decideixen interrompre voluntàriament el seu embaràs. L’associació responsabilitza de manera manifesta a partits polítics i entitats vinculades amb l’extrema dreta de la persecució que pateixen les usuàries d’aquesta mena de centres de salut.

L’associació ha elaborat un dossier específic titulat L’ofensiva fonamentalista contra el dret a l’avortament en el qual recull les seves principals queixes en la matèria. Els grups ultraconservadors que assetgen a les dones, indica l’Observatori, “s’agrupen sota diversos noms com 40 días por la Vida, Derecho a Vivir o Proyecto Ambulancia Vida, i estan relacionats amb lobbys com Hazte Oír o la formació política VOX”.

“L’ofensiva és total i abraça des de l’activisme a les institucions”, afegeixen. Una persecució que neix, segons denuncien, des de l’entorn del Partit Popular i de “les organitzacions satèl·lits que legitimen i fomenten aquest tipus de comportaments: Fundación Provida, Abogados Cristianos, CIDEVIDA i organitzacions relacionades amb l’Església catòlica”.

En el seu informe, l’Observatori posa el focus també en altres vulneracions dels drets sexuals i reproductius. Entre elles, assenyalen que “les dificultats per a accedir a l’anticoncepció d’urgència en farmàcies i en la xarxa sanitària pública de Catalunya és una realitat”.

L’atenció mèdica en relació amb el diagnòstic i tractament d’infeccions de transmissió sexual es porta així mateix una reprimenda per part de l’associació després d’haver documentat casos en els quals “no s’ha respost a les necessitats de la persona usuària”, amb un tracte “no acceptable”.

En el dossier, l’entitat també destaca els passos que han donat les institucions per a frenar aquestes pràctiques: “Com a resposta a la creixent problemàtica enfront de les clíniques, el Congrés de Diputats admet a tràmit una proposta de llei per a penalitzar l’assetjament, amb penes de fins a un any de presó”.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari