Els insults als “espanyols” de ‘Bricoheroes’ seran analitzats pel CAC

El Consell de la Informació de Catalunya recorda a TV3 que “els mitjans públics han de ser especialment curosos a l’hora de respectar les persones, també en els espais d’entreteniment"

Jair Domínguez i Peyu al programa Bricoheroes del 28 de novembre on van insultar "els espanyols"

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) analitzarà si el gag del programa Bricoherores, de TV3, del passat diumenge 28 de novembre, que insultava els “espanyols” s’adequa al Llibre d’Estil i a les obligacions de servei públic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), tot i que sigui un programa suposadament humorístic. Així ho demanat la consellera del CAC Carme Figueras. El CAC ja va imposar, dies enrere, una sanció de 12.000 euros a la CCMA per l’ús inadequat de publicitat en aquest programa, que produeix El Corral de l’Humor i que protagonitzen Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez.

En l’episodi que Bricoheroes va pujar a la xarxa de youtube de TV3 aquest diumenge i que es pot veure en la programació ‘a la carta’, Domínguez deia que tenien que tancar la porta del seu despatx perquè, segons es va preguntar “qui et diu que no ve aquí un espanyol a robar-nos?”. Entre rialles, Peyu li contestava que no entrarien a robar perquè hi deixaria un gos al que ha ensenyat a olorar espanyols.

D’altra banda, el Consell de la Informació de Catalunya (CIC), va emetre, dimarts, un comunicat en el qual deixa clar que “l’humor no pot ser una excusa per assenyalar a tot un col·lectiu com a possibles delinqüents. Tal com estableix el criteri 12 del Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes, des d’un mitjà de comunicació no es pot discriminar a cap persona per la seva nacionalitat i cal evitar expressions vexatòries que puguin incitar a l’odi”. A més, el CIC recorda a TV3 que “els mitjans públics han de ser especialment curosos a l’hora de respectar la dignitat de les persones, també en els espais d’entreteniment”.

El CIC va ser creat el 1997, “per la manifestació de voluntat del Col·legi de Periodistes de Catalunya” i “vetlla pel compliment dels principis i criteris del Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya”. En tractar-se d’un instrument d’autoregulació de la professió, “les seves recomanacions són de caràcter moral”. L’oposició política al Parlament va tornar a demanar al director de TV3, Vicent Sanchis, divendres passat, que suprimeixi Bricoheroes de la seva programació. Sanchis va respondre que aquest programa “no fa cap mal”. Caldrà veure com respon a la “recomanació de caràcter moral” que li ha fet el CIC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.