Torra, Wagensberg, Gabriel, Boya i Llach signen un manifest contra els Jocs d’Hivern

L’expresident reclama al seu successor que ajusti les prioritats a la voluntat popular

Pere Aragonès i Quim Torra, en una reunió del Consell Executiu
Pere Aragonès i Quim Torra, en una reunió del Consell Executiu

El manifest “Per un Pirineu viu, aturem els JJOO d’Hivern!”, promogut contra l’organització dels Jocs Olímpics d’Hivern a Catalunya per la plataforma Stop JJOO, ha rebut el suport de l’expresident català Quim Torra, del diputat d’ERC Ruben Wagensberg, i dels exdiputats Anna Gabriel, Mireia Boya (CUP) i Lluís Llach (JxSí).

L’expresident Torra ha reclamat al seu successor, Pere Aragonès, que “comenci a canviar les prioritats” i es replantegi “les apostes cap al turisme de masses, l’oci de gran format o les operacions desajustades a la voluntat popular”. Per la seva part, tant Gabriel i Wagensberg han criticat el que consideren que representen socioeconòmicament els Jocs d’Hivern.

L’exdiputada de la CUP, que actualment resideix a Suïssa, considera que “els Països Catalans estan esdevenint un complex turístic” que comporta “més precarietat, més desigualtat i més destrucció del nostre entorn”, mentre que el representant d’ERC ha considerat que un esdeveniment com els Jocs no és compatible amb un model socioeconòmic just i mediambientalment sostenible.

Esportistes com Kílian Jornet, Núria Vilarrubla i Araceli Segarra, i el filòsof Xavier Antich, entre altres figures públiques, formen part de la quarantena de personalitats del Pirineu que van presentar el manifest el passat 10 de desembre.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari