Torra, Wagensberg, Gabriel, Boya i Llach signen un manifest contra els Jocs d’Hivern

L’expresident reclama al seu successor que ajusti les prioritats a la voluntat popular

Pere Aragonès i Quim Torra, en una reunió del Consell Executiu
Pere Aragonès i Quim Torra, en una reunió del Consell Executiu

El manifest “Per un Pirineu viu, aturem els JJOO d’Hivern!”, promogut contra l’organització dels Jocs Olímpics d’Hivern a Catalunya per la plataforma Stop JJOO, ha rebut el suport de l’expresident català Quim Torra, del diputat d’ERC Ruben Wagensberg, i dels exdiputats Anna Gabriel, Mireia Boya (CUP) i Lluís Llach (JxSí).

L’expresident Torra ha reclamat al seu successor, Pere Aragonès, que “comenci a canviar les prioritats” i es replantegi “les apostes cap al turisme de masses, l’oci de gran format o les operacions desajustades a la voluntat popular”. Per la seva part, tant Gabriel i Wagensberg han criticat el que consideren que representen socioeconòmicament els Jocs d’Hivern.

L’exdiputada de la CUP, que actualment resideix a Suïssa, considera que “els Països Catalans estan esdevenint un complex turístic” que comporta “més precarietat, més desigualtat i més destrucció del nostre entorn”, mentre que el representant d’ERC ha considerat que un esdeveniment com els Jocs no és compatible amb un model socioeconòmic just i mediambientalment sostenible.

Esportistes com Kílian Jornet, Núria Vilarrubla i Araceli Segarra, i el filòsof Xavier Antich, entre altres figures públiques, formen part de la quarantena de personalitats del Pirineu que van presentar el manifest el passat 10 de desembre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.