Junts marca distància amb els comuns i s’atorga l’autoria dels pressupostos

Puigneró remarca que són els comptes de JxCat i Artadi minimitza l'impacte de l'acord amb Aragonès

El portaveu dels comuns, Joan Mena, i la portaveu de Junts, Elsa Artadi

Junts per Catalunya ha deixat clar que el seu soci preferent per aprovar els pressupostos catalans era la CUP, com ha afirmat aquest dilluns en una entrevista a TV3 el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. Els comptes de la Generalitat, però, han superat el primer tràmit gràcies al suport de Catalunya En Comú, a qui Puigneró ha donat la benvinguda amb ironia.

Benvinguts els comuns als pressupostos de Junts. Els pressupostos els ha fet JxCat i ells s’hi han sumat. No podem discriminar algú que vol aprovar uns comptes que porten el segell de Junts”, ha comentat el vicepresident a TV3. En la línia de Puigneró, la portaveu de JxCat i presidenta del grup municipal de Junts a Barcelona, Elsa Artadi, ha insistit que els comptes que es preveu aprovar al Parlament el pròxim 23 de desembre seran “els del conseller Jaume Giró“, i ha minimitzat l’impacte que pugui tenir en aquests l’acord assolit entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els comuns: “Afecta un 0,0005% dels números“.

En una roda de premsa, Artadi ha considerat que ERC ha “sacrificat” el seu projecte municipal -facilitant l’aprovació dels comptes de l’Ajuntament de Barcelona– a canvi dels pressupostos autonòmics, i ha lamentat que Aragonès optés pels comuns “en lloc d’agafar el lideratge i recosir la majoria del 52%”, la qual afirma que cal “refer” perquè “s’ha trencat”.

Per la seva banda, el portaveu dels comuns i diputat al Congrés, Joan Mena, ha assegurat en una roda de premsa que el seu partit seguirà negociant “la millora” dels pressupostos amb el president de la Generalitat, “que és amb qui hem tancat la majoria d’acords”, ha assegurat Mena. “Les incoherències de Junts no ens deixen de sorprendre. Van tenir un paper de bloqueig en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), en els de Barcelona”, així com en els catalans tot i formar part de l’executiu, ha afegit el portaveu dels comuns.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.