Aragonès supedita una entesa amb el PSC al suport a un referèndum

El president condiciona la seva presència a la conferència de dirigents autonòmics a la possibilitat de negociar sobre fons covid

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha supeditat la seva disposició a assolir acords amb el PSC al fet que els socialistes donin suport a un referèndum sobre la independència de Catalunya.

En declaracions realitzades en un esmorzar informatiu de RTVE a Barcelona, Aragonès ha indicat que “seria important” que “totes les forces polítiques que volen tenir un projecte de futur per a Catalunya acceptessin simplement que els ciutadans de Catalunya puguin decidir el seu futur a les urnes”.

Així mateix, ha recordat que el PSC va contemplar en el seu programa electoral una consulta, i ha lamentat que “això ha desaparegut”, però ha afegit que si els socialistes recuperen “aquesta idea, jo crec que podem revertir la situació en què està ara”.

Pel que fa a la seva presència a la conferència de presidents autonòmics, Aragonès l’ha condicionat a la inclusió, en l’ordre del dia, de la possibilitat de negociar els fons covid. La trobada se celebrarà a l’illa de la Palma a principis del 2022.

El president català s’ha mostrat obert, així doncs, a assistir-hi, però ha mostrat la seva preferència per les trobades bilaterals amb el govern central quan ha comentat que les cimeres com les dels presidents autonòmics “moltes vegades s’acaben assemblant a una reunió en la qual n’hi ha un que parla i decideix i els altres 17 tenen un torn de paraula, i n’hi ha prou”.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari