Puigdemont expressa “fàstic” contra RNE per conyes sobre sèries en català

L'expresident denuncia que se'n riuen l'endemà que "hàgim estat humiliats" pel Suprem en una emissora "pagada amb l'espoli fiscal dels catalans"

Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, a Sardenya
Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, a Sardenya

L’eurodiputat de Junts i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat la seva indignació pels comentaris en clau d’humor sobre la llengua catalana emesos a Tarde lo que tarde, un programa de RNE.

Puigdemont ha escrit a Twitter que “Se’n riuen d’una llengua minoritzada per l’efecte de les seves persecucions durant segles, just l’endemà que els catalanoparlants hàgim estat humiliats un altre cop per la justícia espanyola. Ho fan des de la ràdio pública, pagada amb l’espoli fiscal dels catalans. Fàstic“.

Durant el programa Tarde lo que tarde, es van bromejar dient que, en català, la sèrie El Joc del calamar seria “El joc del calçot” i Stranger things, “Coses estranyes”. Entre altres comentaris, també es va imitar l’expresident Jordi Pujol, i es va proposar que la seva família protagonitzés una versió d’una altra sèrie d’èxit centrada en una família poderosa, Succession.

Aquestes al·lusions bromejant sobre el català a RNE s’han emès després que ERC aconseguís, negociant amb el govern espanyol, un 6% de presència del català a plataformes audiovisuals com HBO i Netflix -motiu de les conyes-, i que el Tribunal Suprem sentenciés que un 25% de les classes a Catalunya s’han de fet en castellà, fet destacat pel líder de Junts.

Les seves queixes, d’altra banda, arriben també després de la polèmica generada pel fet que els humoristes del programa de TV3 Bricoheroes diguessin “puta Espanya”, la qual cosa no ha indignat les forces independentistes, i de l’emissió retallada d’un gag del mateix programa on s’havia evitat emetre que els humoristes feien conya sobre que la reina d’Espanya -i en una versió més llarga, també una de les seves filles menors- li fessin una fel·lació a un d’ells. De fet, els exconsellers Josep Rull i Jordi Turull van fer costat l’humorista Peyu quan va denunciar censura, pel fet que s’havia suprimit, per masclista, el fragment del gag referent a la reina d’Espanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides