La Generalitat aplicarà un pla per incrementar l’ús el català a escoles i instituts

L'executiu d'Aragonès pretén revertir el retrocés que diu haver-ne detectat als centres educatius

El govern de la Generalitat posarà en marxa un pla que inicialment afectarà 200 centres educatius de Catalunya per promocionar el català entre els alumnes i els docents. El pla pretén revertir l’escàs ús del català que, segons el Departament d’Educació, hi ha avui en dia a escoles i instituts catalans. Segons ha anunciat aquest dijous el conseller d’Educació, Josep GonzàlezCambray, acompanyat de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, el pla s’implementarà tant a centres públics com en concertats amb la previsió que en quatre anys arribi a tots els centres educatius de primària i secundària.

El Departament d’Educació ha publicat unes dades les quals apunten que ara com ara 2 de cada 10 estudiants fan servir sempre o gairebé sempre el català en les activitats de grup, mentre que fa quinze anys la proporció era de gairebé 7 de cada 10. Segons l’estudi d’Educació, el percentatge d’alumnes que no fan servir mai o gairebé mai el català ha passat del 6,2% el 2006 a estar per sobre del 28% el 2021. Les dades s’han obtingut de creuar els resultats de les proves de competències bàsiques de 4t d’ESO amb les d’un qüestionari sociolingüístic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides