Quina decisió de Núria Llorach va impactar les treballadores de l’Institut Català de les Dones quan el va dirigir?

Comprar tirallets per dones. Les treballadores de l’Institut Català de les Dones (ICD) que tenien fills podien, així, treure’s llet, deixar-la a la nevera de casa seva, anar a treballar i que algú la donés als seus fills mentre elles eren a la feina. Aquesta pràctica no era obligatòria però Núria Llorach la va oferir a les treballadores que depenien d’ella a canvi de renunciar a mesos de permís de maternitat. Aquella pràctica va desaparèixer quan va abandonar el càrrec.

Llorach, que té 59 anys, va ser directora executiva de l’ICD entre els anys 1990 i 2000, període en el qual aquest ens estava presidit per Jordi Pujol. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, va ser membre del Consell Assessor de Ràdiotelevisió espanyola a Catalunya els anys 1995 i 1996. L’any 2000, quan va deixar la seva responsabilitat com a directora de l’ICD va passar a ser membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Va estar al CAC fins el 2008. D’allí va passar a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que presideix des d’abril de 2016, quan va substituir Braulí Duart.

Tota la seva carrera professional està lligada a l’administració pública catalana, primer de la mà de la Convergència Democràtica de Jordi Pujol i ara de la de Junts, de Carles Puigdemont. La renovació dels directius de la CCMA fa temps que s’hauria d’haver fet. Tots els seus consellers tenen el mandat caducat. S’espera que aviat es produeixi aquesta renovació i caldrà veure si Junts li troba a Llorach una altra ocupació a l’Administració pública. L’any passat va cobrar 116.844,79 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides