L’ex-diputat de Podemos Alberto Rodríguez demana tornar al seu treball com a obrer industrial

El canari reafirma que la seva "prioritat número u és revertir la cadena d'abusos i d'injustícies que han comès amb mi"

Del Congrés a la fàbrica. L’ex-diputat de Podemos Alberto Rodríguez ha anunciat que després de la pèrdua del seu escó ha sol·licitat la seva reincorporació al seu lloc de treball com a obrer industrial. “Torno a la meva feina, a la meva professió, a guanyar-me el pa i a continuar augmentant experiències vitals i lluites junts amb les meves companyes de la fàbrica a les quals tant he trobat a faltar”, manifesta en una carta publicada en les seves xarxes socials.

El pas de la moqueta a la maquinària industrial, diu Rodríguez, “és fàcil” perquè “sempre vaig saber que arribaria” i per això ho entén com una cosa “sana, honesta i coherent”. I insisteix: “Mai he entès la representació política com una manera de romandre individualment costi el que costi”, cosa que podria haver fet de manera “relativament senzilla usant els contactes establerts en l’activitat política per a accedir a determinats llocs”. Però ho ha declinat. “No és el meu estil”, assenyala.

Alberto Rodríguez va perdre el seu escó com a diputat en el Congrés després de la sentència del Tribunal Suprem que el va condemnar per atemptat contra l’autoritat. La pena va ser de 45 dies de presó -commutats per una multa de 540 €- i a l’accessòria d'”inhabilitació especial per al dret de sufragi”, que la presidenta de la Cambra Baixa, Meritxell Batet, va entendre que suposava la retirada de la seva acta com a parlamentari.

Lluitar precisament contra el que entén com un atropellament dels seus drets és ara la “prioritat número u” del canari. Sota la defensa dels advocats Gonzalo Boye i Isabel Elbal, Rodríguez tractarà de “revertir la cadena d’abusos i d’injustícies que han comès amb mi i amb les persones que em van votar perquè fos la seva veu en el parlament”.

“No escatimaré esforços i usaré tots els recursos legals a la meva disposició en aquesta tasca. Perquè avui soc jo, però abans han estat altres casos i tristament tot apunta al fet que queden molts per venir, si no frenem la deriva autoritària dels qui volen retornar-nos al passat de por, terror i silenci emmordassat”, diu en el seu escrit. I malgrat abandonar la política partidista, indica que torna “a la terra, al país, amb moltes ganes de continuar lluitant”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.