ERC pacta els pressupostos a canvi de blindar el català a l’audiovisual

Finalment, els republicans no presenten esmenes a la totalitat als pressupostos del govern espanyol

Pedro Sánchez té garantida l’aprovació dels pressupostos. ERC ha anunciat aquest divendres al migdia que hi votarà a favor després d’haver arribat a un pacte per blindar el català a la llei audiovisual, l’exigència que els republicans havien posat sobre la taula per negociar els pressupostos. La decisió s’ha sabut just a les dues de la tarda, després d’una negociació d’última hora i amb una executiva d’Esquerra que s’ha allargat.

Esquerra ha anunciat en un comunicat que ha aconseguit blindar el català amb quotes a la nova llei audiovisual i que per això l’executiva nacional del partit decideix que no presenta esmena a la totalitat als pressupostos de l’Estat. Però no hi ha detalls encara de l’acord.

Això es tradueix en un suport ampli als pressupostos de l’Estat, d’una majoria absoluta clara. D’altra banda, el PNB també ha anunciat que hi dona suport a canvi que el govern basc gestioni l’ingrés mínim vital a Euskadi. També Bildu descarta l’esmena.

El debat de pressupostos es fa la setmana que ve, dimecres i dijous. És el debat d’esmenes a la totalitat que, de facto, en suposa l’aprovació tot i que la tramitació és més llarga.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides